Acupuntura per l’ansietat

 

L’acupuntura és molt utilitzada en casos d’ansietat, i el cert és que generalment es tracta d’un dels tractaments més agraïts. Sabeu per què? Perquè n’hi reconeix la ubicació física en el cos, la identifica i la discrimina d’altres sensacions, i aleshores li dóna sortida.

No l’enfronta directament, perquè de plantar-li cara segurament només aconseguiria fer-la més gran, l’obstruiria. I és que enfrontar el problema no sempre és el principi d’elecció. En els casos d’ansietat cal tenir en compte que qui s’angoixa és la pròpia persona, i que no és necessari combatre contra un agent perniciós.

Molt al contrari, es tracta de transformar una sensació. Per tant, primer cal distingir-la, fer-la visible, sentir-la una mica. I així permetre que marxi, perquè gràcies a l’activació promoguda per l’acupuntura, la sensació d’ansietat es dispersarà pel cos, i disminuirà poc a poc fins a extingir-se.

Les fines agulles se solen deixar retingudes uns vint o trenta minuts, i generalment al cap d’aquesta estona el canvi resulta significatiu: L’agitació s’ha calmat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s