Un autèntic tresor de la humanitat

[L’eficacia de l’acupuntura] es manifesta com el vent que dispersa els núvols i permet que el cel s’aclareixi.[1]

La medicina xinesa és un autèntic tresor de la humanitat. Gràcies a que s’ha practicant durant molts segles i en un territori molt extens, s’ha convertit en una tradició mèdica inmensa, i no fa tants anys que ha arribat a Occident. Aquesta tradició va néixer fa més de dos mil anys, i una de les obres que en configura les bases és el 灵枢 Lingshu: “Per transmetre [aquesta terapèutica] a les futures generacions, hem de formular-ne clarament les lleis fonamentals, per tal de que perdurin per sempre, no desapareguin, siguin fàcils d’utilitzar i constitueixin un sistema fonamental.” [1]

“Aquests en son els principis essencials. Són fàcils d’explicar, però difícils de penetrar”, continua el 灵枢 Lingshu, i procedeix a exposar aquests principis. Per sort, tot i la pluralitat i la enorme riquesa de la medicina xinesa, les bases en les que s’arrela son molt coherents i relativament senzilles. Així doncs, i com a tot arreu, el difícil d’una pràctica mèdica és exercir-la amb èxit. La complexitat de la practica radica en que cada persona és única.

AcupunturaReus és un espai que vol acostar la medicina xinesa a un païs que si bé ha heretat el saber mèdic de grecs, àrabs i jueus, no fa gaires anys que mostra interès per la riquesa d’una tradició mèdica tan significativa i profunda com és la de la Xina.

Aquest blog vol donar a conèixer aquesta milenària medicina. Investiguem i divulguem amb els únics objectius d’ajudar-lo a guarir la seva salut i donar a conèixer la manera com ho fem.

Vingui a descobrir com la inserció de fines agulles promou la vitalitat i impulsa l’organisme a una plena recuperació. A la nostra consulta l’atendrem sempre de manera personalitzada i junts posarem fil a l’agulla per aconseguir redreçar la seva salut.

[1] Ling shu: Pivot merveilleux, versió de Constantin Milsky i Gilles Andrès, ed. La Tisserande, 2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s