La pressió de la Queralt

La Queralt em vé a veure perque darrerament, durant el periòde menstrual, té nausees i marejos. Tot conversant, m’adono que té un problema laboral força dur, i que aquest inconvenient no sembla que es pugui resoldre fins d’aquí a uns mesos.

Quan s’estira a la camilla, palpo la zona del Danzhong, el mar del qi superior, ubicat al centre del pit, i veig que la zona està molt rígida. Per alleujar l’opressió, hi faig massatge suau i també hi poso unes agulles, però la sensació perdura i em diu que sent com si estigués apretant la zona. Per provar d’alleujar-ho, poso agulles a PC6 Neiguan, però la sensació de pressió perdura.

La zona de la molèstia remet al cor, al pulmó i a ren mai. Tradicionalment, el Danzhong és considerat el centre de l’altar del avantpassats, per això li pregunto si la relació amb el seu pare és bona. En un primer moment respòn que si, però després dubta i explica que ara mateix vé de veure’l, i que s’ha adonat que no hi té afinitat. Tenia esperança de canviar-lo, però avui he constatat que no ho he d’intentar:ell és tal com és.

La relació amb el seu pare li provoca una certa sensació d’angoixa, i aquesta empitjora quan va a treballar, perque a la feina hi ha moments en que està tensa. El centre del pit és la part del cos on ella ubica aquest conflicte, i com que el nus no es desfà amb el tractament local ni amb l’agulla a PC6 Neiguan, provo a veure què tal respòn la puntura de H3 Taichong. Al insertar-la, l’agulla provoca una forta sensació deqi que puja per la cama fins a mitja alçada, i immediatament perceb un alleujament a la zona del Danzhong.

Deixo les agulles a H3 Taichong durant uns vint minuts i poc a poc veig que posa més bona cara. La zona endurida està força més relaxada. Caldrà seguir treballant per calmar els indicis que surgeixen d’aquest indret. Ens veurem d’aquí a una setmana, a veure com està.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s