Una medicina viva. Presentacions i taules rodones

Estigueu atents! En breu presentarem el llibre Una medicina viva, perspectivas en torno a la medicina china a Tortosa!

La primera persentació del llibre va ser  al Fòrum Excellence de Barcelona, i vam tenir la sort de poder comptar amb la presència de Carmen Martorell, Manuel Rodríguez i Ramon M. Calduch. L’excusa del llibre va ser una interessant ocasió per generar un enriquidor debat sobre la qüestió i vam haver d’acabar quan encara teniem ganes de parlar de moltes coses, perque se’ns va tirar el temps al damunt. Gaudir de les paraules dels tres convidats va ser un autèntic plaer i per primera vegada vaig tenir la sensació d’haver organitzat una taula rodona sobre la medicina xinesa.

Excellence juliol 2013

La medicina xinesa és i ha estat sempre una medicina molt plural, i crec que cal acostar-ne les diferents branques als nostres conciutadans. Un dels objectius del llibre és posar damunt de la taula la realitat de la medicina xinesa al nostre païs, i crec que el debat és una eina imprescindible per anar-ho fent.

També vam presentar el llibre a l’Escola Superior de MTC de Barcelona. Aquesta vegada ens va acompanyar en Manuel J. Moreno, que amb les seves paraules va arribar a commoure tots els presents. Va parlar de les arrels de la medicina xinesa de manera clara i directa, i va posar de manifest algunes de les incongruencies que avui en dia es veuen en el sector.

Després vam anar a presentar Una medicina viva a Tarragona, a la sala Àmbit Cultural, on també ens ho vam passar molt bé, però per desgracia la discusió més que versar sobre la medicina xinesa va venir provocada per un motiu idiomàtic: si la ponència havia de ser en català o en castellà. Llàstima, perquè el tema de la medicina xinesa ja dóna per prous debats, i no tenia cap ganes de polemitzar sobre aquest tema.

Així doncs… Ara ens n’anem amb moltes ganes cap a Tortosa. El cert és que em fa molta il·lusió presentar-hi el llibre, però sobretot tinc ganes de parlar novament sobre això tan interessant que és la medicina xinesa… Una medicina que està molt viva!

Estigueu atents perquè en breu us n’informaré en detall!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s